wiele lat pasji

„Wybierz pracę, którą kochasz a  nie przepracujesz ani jednego dnia…”

                                                         – Konfucjusz

Wiele lat pasji

„Wybierz pracę, którą kochasz a  nie przepracujesz ani jednego dnia…”

                                                                           – Konfucjusz

Dopracowany pomysł biznesplan i nieustanne dążenie by osiągnąć cel, to początek firmy ale czy tym razem tak było? Lata 90 w Polsce wiele przemian wszędzie kwitnie biznes rzemieślniczy i to właśnie pasja do działania staje się siłą tej historii.

Podkarpacie. Pierwsze doświadczenia wędzenia tradycyjnego były zasługą dziadka którego degustatorami była 12 osobowa rodzina. Słynne świniobicia i prowizoryczne wędzarnie nauczyły najstarszego syna kunsztu którym możemy dziś się z Państwem dzielić w postaci wykwintnych wyrobów opracowanych na bazie rodzinnego doświadczenia.

Masarnia powstała w 1990 roku na Podkarpaciu w gminie Radomyśl Wielki  jako jedna  z pierwszych. Obecnie ten zakątek Podkarpacia stał się zagłębiem wędliniarskim.  Nieprzerwanie od ponad 30 lat zaopatrzamy lokalne stoły z powodzeniem w wyśmienite produkty na bazie natury.

 Jedynym zmartwieniem ówczesnego właściciela staje się zapytanie kto dalej będzie tworzył tą historię bo właśnie rzemiosło w kolejnych latach znacząco zanika a dzieci pragną innowacyjności biznesowych. Już w latach 2010 to zmartwienie staje się historią  bo najmłodsza córka postanawia dołączyć w pełni swego wykształcenia do grupy Rzemieślników Polskich , zdobywa Mistrza Masarstwa , uważnie słucha wskazówek doświadczonego taty i w roku 2023 stawia na innowacyjność budując sklep internetowy „Smaki Podkarpacia”. Pragniemy tworzyć naszą historię z Państwem , dzieląc się możliwością zakupu naszych wyrobów wędzonych w tradycyjnych wędzarniach na drewnie bukowo-olchowym. Naszym mottem od 32 lat jest „Jakość się zawsze obroni” Stawiamy na nią ogromny nacisk.